wonen en dagbesteding in Midwolda

Actueel

5 september 2016

Bij de dagbesteding vinden we het mooi om te werken. Dingen te maken en te verkopen.Maar af en toe is het tijd om feest te vieren. Ergens bij stil te staan. Afgelopen week waren daar twee aanleidingen voor. Jan was negenendertig jaar getrouwd. Reden voor een felicitatie. En Marcel vierde zijn veertigste verjaardag. Ook reden voor een felicitatie. In dit fotoalbum zie je hoe we dit hebben gedaan...

11 juli 2016

Midwolda kreeg bezoek van lokale omroep RTV LOGO. Verslaggever Doeke Baar en zijn team bezochten ook de Oude Gieterij, waar Fennie iets mocht vertellen over het werk van De Kleine Haven. Veel kijkplezier!

4 februari 2016

In Winschoten staat sinds een jaar weer een cultuurhuis. Een groot gebouw met een theater, filmzaal, bibliotheek, muziekschool en restaurant. De gemeente Oldambt heeft bedacht dat het mooi zou zijn om in dit nieuwe gebouw een grote nieuwjaarsreceptie te organiseren. Eigenlijk een nieuwjaarsfeest, waarbij alle inwoners van de gemeente welkom zijn.  Een feest met veel muziek, optredens van dansers en tussendoor lekkere hapjes.

22 oktober 2015

zoals bekend wordt het woongebouw van De Kleine Haven uitgebreid. Er komen vier nieuwe appartementen bij. De laatste keer dat we hier foto's lieten zien, was de vloer net gestort. Er is flink doorgewerkt en inmiddels is alles wind- en waterdicht. Binnen worden nu waterleidingen en stroomleidingen aangelegd. We laten hieronder een paar aktuele foto's zien ..

21 oktober 2015

We hebben geholpen bij de bruiloft van Joel en Rosa. Zij trouwden dinsdag 20 oktober en hebben ons gevraagd of we de kerkzaal wilden versieren. En of we de catering bij de receptie wilden doen. We hebben er leuk werk van gehad: vlaggenlijnen naaien, een welkomstbord maken, glazen potjes versieren waar lichtjes in konden. De dag zelf was ook een groot succes. Er waren veel gasten die ons vertelden dat ze de zaal zo mooi vonden. We kregen ook nog complimenten van de ceremoniemeester. Hieronder een paar foto's van die dag ..

11 september 2015

iedere tweede zaterdag van september wordt de open monumentendag georganiseerd. Bijzondere, vaak oude gebouwen, zijn die dag open voor bezichtiging. In Midwolda is onze overbuurman, de monumentale boerderij Hermans Dijkstra, ieder jaar middelpunt van allerlei aktiviteiten. Wij sluiten ons daar graag bij aan. Onze winkel is immers ook een oud gebouw: een oude klokkengieterij! Ons terras en de winkel zijn open op die dag. En we hebben extra producten: broodjes met versgebakken hamburger en prachtige bolchrysanten, net van de kweker.

10 september 2015

Zoals bij veel mensen wel bekend, wordt de Kleine Haven verbouwd. Het aantal appartementen wordt uitgebreid. Om deze klus voor elkaar te krijgen, is Jan Willem Breedijk aangenomen. Sinds mei dit jaar regelt hij de verbouw. Hieronder een kort interview met hem. En een aantal foto's die afgelopen maanden bij de werkzaamheden zijn gemaakt.

31 augustus 2015

het is bij ons nu veel rustiger dan anders. Dat komt omdat een groot deel van onze groep op vakantie is. Maar dan ook echt op vakantie. Afgelopen zaterdag zijn ze met het vliegtuig naar Turkije vertrokken. We hebben inmiddels een leuke foto toegestuurd gekregen, waarop je kan zien dat het daar best wel warm, maar vooral erg gezellig is!

28 augustus 2015

ongeveer 3 jaar geleden kwam hij zomaar bij ons. Een wat deftig uitziende en hooghaarlemmerdijks sprekende meneer. Hij was vanuit het westen van het land in Oldambt komen wonen en had geen werk. Hij voelde zich jong, hoewel zijn leeftijd al richting de zestig ging. Maar hij wilde graag werken en het liefst met jonge mensen. Of dat ook kon bij ons.

27 augustus 2015

iedere tweede zaterdag van september wordt de open monumentendag georganiseerd. Bijzondere, vaak oude gebouwen, zijn die dag open voor bezichtiging. In Midwolda is onze overbuurman, de monumentale boerderij Hermans Dijkstra,  ieder jaar middelpunt van allerlei aktiviteiten. Wij sluiten ons daar graag bij aan. Onze winkel is immers ook een oud gebouw: een oude klokkengieterij! Ons terras en de winkel zijn open op die dag. En we hebben extra producten: broodjes met versgebakken hamburger en prachtige bolchrysanten, net van de kweker.

Pagina's