wonen en dagbesteding in Midwolda

vrijwilliger Peter

ongeveer 3 jaar geleden kwam hij zomaar bij ons. Een wat deftig uitziende en hooghaarlemmerdijks sprekende meneer. Hij was vanuit het westen van het land in Oldambt komen wonen en had geen werk. Hij voelde zich jong, hoewel zijn leeftijd al richting de zestig ging. Maar hij wilde graag werken en het liefst met jonge mensen. Of dat ook kon bij ons.

We hebben een gesprek met hem gehad. En hij heeft een maand op proef bij ons gewerkt. In die maand bleek dat hij een grote klik had met de mensen van onze dagbesteding. Daarbij had hij ook veel geduld, passie voor de natuur en verstand van machines. Na die maand ging hij iedere donderdag en vrijdag met de buitengroep mee. Tuinonderhoud, werken op de camping, bomen zagen in het bos, houtkloven en haardhout bezorgen. Alles met veel toewijding en superbetrouwbaar.

Peter, want zo heet deze man, had ook ander vrijwilligerswerk. Hij was goed in het overbrengen van informatie en dat deed hij vol verve als natuurgids bij  Groninger Landschap. Hij deed dat zo goed, dat hij daar steeds meer voor werd gevraagd. En hij steeds minder bij ons kon werken. Hij moest gaan kiezen ..

Vandaag hebben we afscheid genomen van Peter. We hebben lekker appelgebak gegeten en herinneringen opgehaald. Eigenlijk was het niet een echt afscheid, want Peter woont in de buurt en zal zeker regelmatig bij ons langskomen. Maar we hebben wel een supervrijwilliger minder ..