wonen en dagbesteding in Midwolda

Dagbesteding

De Schakel is een mooie cadeauwinkel met lunchroom en terras aan de doorgaande weg in Midwolda. Deze winkel wordt gerund door cliënten. Zij werken hier zowel in het atelier als de winkel. Ze leren omgaan met klanten, de kassa te bedienen, cadeautjes inpakken. Achterin de winkel is ons atelier. Hier wordt een groot deel van de artikelen die in de winkel verkocht worden, gemaakt of bewerkt.

De Schakel is een bijzondere winkel. Ze streeft naar originaliteit en kwaliteit en verkoopt naast zelfgemaakte woonaccessoires, ook speelgoed, huishoudelijke artikelen en sieraden. Daarnaast is er natuurlijk gelegenheid om rustig een eenvoudige lunch te nuttigen of om te genieten van een kopje koffie met gebak.

De winkel is van grote betekenis voor de mensen die er hun dag doorbrengen. De Schakel blijkt elke keer weer een plek te zijn waar integratie van mensen met een verstandelijke beperking op haast natuurlijke wijze verloopt. Het werk dat gedaan wordt is zinvol. Mensen uit het dorp komen er graag. Vrijwilligers helpen waar nodig.

Per persoon bekijken we wat iemand kan en wil doen in de winkel. Het hoeft niet zo snel, en niet zo veel.

Je kunt de hele week komen, maar ook maar één dag. Net wat je zelf wilt.

En er zijn veel momenten van ontspanning en rust.